(Foto’s) Wethouder Henk Geraats van de gemeente Nederweert en wethouder Martijn van den Heuvel van de gemeente Weert overhandigden vanochtend symbolisch een eerste fiets aan Stichting Leergeld Weert e.o.. De fiets was opgeknapt door medewerkers van het Zelfregiecentrum (ZRC).

Daarmee was het startsein voor een project met twee belangrijke doelen:
– In het ZRC worden mensen die om allerlei redenen niet volledig tot hun recht komen door bijv. ziekte of tegenslagen in staat gesteld opnieuw zelf de regie over hun leven te krijgen en
– De fietsen die zij opknappen worden via de Stichting Leergeld ter beschikking gesteld aan kinderen uit gezinnen die geen geld hebben om een fiets aan te schaffen.

De oude, kapotte fietsen zijn afkomstig van de gemeenten Nederweert en Weert. Die worden gratis ter beschikking gesteld aan het ZRC, zodat ze een nieuw leven krijgen. De gemeente Nederweert is al eerder met het project gestart. De gemeente Weert sluit zich nu ook aan. Het opknappen van oude fietsen en ze een tweede leven geven past in het duurzaamheidsbeleid van beide gemeenten.

Veiligheidscheck

Ook Veilig Verkeer Nederland afdeling Weert draagt haar steentje bij. Zij controleren de fietsen of ze voldoen aan de veiligheidseisen. Zij waren vanochtend dan ook aanwezig bij de overdracht zodat de eerste fiets meteen in gebruik kon worden genomen.

Gratis vernieuwde fiets

In het ZRC aan de Roermondseweg in Weert knappen de bezoekers van dit centrum deze fietsen op. Dit kan hen helpen om weer zelf de regie over hun eigen leven te krijgen. De vernieuwde fietsen worden vervolgens voor een zeer gereduceerd tarief verkocht aan de Stichting Leergeld. Die verstrekt ze gratis aan kinderen uit gezinnen in Nederweert en Weert die om financiële redenen niet in staat zijn een fiets aan te schaffen. Zo kunnen zij deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

In aanmerking voor een fiets?

Wil je nagaan of je hiervoor mogelijk ook in aanmerking komt? Ga dan naar de site www.leergeld.nl/weert of vraag na bij jouw gemeente.

Oproep voor fietsen

Mocht je nog een oude fiets thuis hebben staan dan kun je deze doneren aan het Zelfregiecentrum in Weert (Roermondseweg 64, tel (0495) 850 875). Deze fietsen worden opgeknapt voor de schoolgaande kinderen via de Stichting Leergeld.